HTML

Címkefelhő

1/5 (4) 2/5 (10) 3/5 (40) 4/5 (12) 5/5 (4) a.e.van vogt (1) aerosmith (1) alice cooper (1) antológia (1) arthur c. clarke (1) asterix (1) attenborough (2) autóteszt (3) autóteszt.com (7) a sci fi klasszikusai (1) bejrút (1) bill bryson (2) boda zsolt (1) brian w. aldiss (2) brock lesnar (1) bud spencer (1) clayton m christensen (1) Clive Finlayson (1) conan (1) csányi vilmos (1) damon knight (1) dan buettner (1) darwin (1) dave mckean (1) david graeber (1) david li (1) edgar allan poe (1) edgar rice burroughs (1) egészségügy (3) életrajz (8) erdély (1) európai unio (1) fantasy (6) fareed zakaria (1) filozófia (3) francia (1) francis fukuyama (1) gary vaynerchuk (1) gazdaság (19) george friedman (2) goldust (1) guadeloupe (1) hangoskönyv (6) hankiss elemér (4) ha joon chang (1) henry kissinger (1) horror (7) hungária körút (1) huxley (1) hvg kiadó (2) joseph nye (1) joseph vogl (1) kaland (13) kalózregény (1) karib (1) karl marx (3) képregény (6) kimozdulni (1) kopátsy sándor (2) kornai jános (1) közlekedjokosan (1) közlekedj okosan (1) lámfalussy sándor (1) lmp (1) lucky luke (1) marketing (2) marxizmus (2) matolcsy györgy (2) mese (4) michael brooks (1) michael crichton (4) michael lewis (1) michael zulli (1) michio kaku (1) mitológia (3) mohács (1) national geographic (1) neil gaiman (3) némethy laszlo (1) niall ferguson (2) nyugdíj (1) ócsa (1) oktatás (1) önkormányzat (1) országjáró (10) paleo (1) papp józsef (1) paul lendvai (1) pénzügy (5) persányi miklós (1) philip coggan (1) philip k. dick (4) politika (11) popper péter (1) ray bradbury (1) rejtő jenő (1) robert e. howard (4) robert h. frank (1) ronald coase (1) scheiring gábor (1) sci fi (8) simon judit (1) stefan swanepoel (1) steven tyler (1) tankönyv (10) természet (5) terry eagleton (2) thriller (1) tie in (2) történelem (14) tudomány (8) turján (1) útleírás (3) üzlet (9) vallás (1) veress józsef (1) vezetéselmélet (3) világjáró (10) ward moore (1) wwe (5) zene (1) Címkefelhő

RSS

könyvdaráló: csak egy sima olvasónapló

2013.07.24. 21:56 p.a

WWE útközben

Címkék: wwe tie in 2/5

wwe-are-we-there-yet.jpgRobert Caprio:
Are We There Yet?
ISBN: 978-0-7434-9041-2
puha kötés, 228 oldal, 14X21 cm, angol nyelvű
2005
olvasási élmény: 2/5 (közepes, de ennyi időt biztosan nem kellett volna rááldozni)

Most a héten történt: A veteránok veteránjának számító Jerry „The King" Lawler a hotelből kifordulva rossz irányba indult el az autópályán (nem forgalommal szemben, hanem a jó sávban, csak távolodva a céljától) és 3 óra vezetés után vette észre, hogy nem oda érkezett, ahová szeretett volna. Lehet valaki ilyen hülye? Lehet, hogy az a valaki már 40 éve utazik városról városra és így elbambul? Vagy éppen azért?

Jerry Lawler bénázása tényleg friss és így persze nem lehet benne ebben a (2005-ös) könyvben, de számtalan másik hasonló igen. A fenti „kalandra" elsőre rávágjuk: „És kit érdekel?" Vagy ha valakit mégis, akkor sem tűnik túl nagy sztorinak. És épp ez a baj a könyvvel.

De előbb az előnyök.

WWE atlétának lenni nem csak heti két tévéműsort jelent, hanem ezen kívül 2-3 nem közvetített fellépés munkáját is. Igazából ez egy utazó cirkusz, ahol szinte csak karácsonyra mehet haza az ember, ahol hónapokig csak telefonon tarthatja a kapcsolatot a családjával. Minden este más város, minden reggel új szálloda, minden délben új étterem. Életvitelszerűen. És mi van, ha késik vagy kimarad a repülő, nem lett lefoglalva a szállás, bezár a kisváros egyetlen étkezőhelye, felismernek a rajongók vagy az utálkozók? Erről szól a kötet, nagyon gyorsan-könnyen olvashatóan, átlagosan másfél oldalas történetekkel. Mindegyiket az a sztár írja le, amelyikkel megtörtént. Vagy nem. És ezt soha nem tudjuk meg, hiszen ez egy hivatalos WWE kiadvány, így természetesen erősen marketing-ízű és minden szava gyanús. A szereplők a 2005 körüli roster emberei: Rey Mysterion, J-R., John Cena, Chavo Guerrero, Kane, Triple H, Trish Stratus; de csupa olyan is, aki ma már nincs a WWE közelében: Victoria, The Hurricane, Dean Malenko, Ivory, Shannon Moore, Molly Holly. És még rengeteg mindenki.

Az igazi baj, hogy a sztorik jó része nem érdemes a közzétételre. Talán néhány fan ezeknek is örül, de attól általánosan még nem elég jó olvasmány. Aztán vannak a kivételek. Rico repülős kalandja, amikor a stewardess felkéri, hogy kötözze le az egyik rendetlenkedőt; amikor Coach-ot bilincsben viszik el a rendőrök egy ártatlan tippelős játék miatt; amikor Paul Heyman Freddie Blassie mellett tanul vezetni; amikor Big Show méretétől kiszakad a fürdőszoba vagy amikor Sgt Slaughter együtt repül az ex-elnökkel.

Igazából ha WWE, akkor van jobb könyv is, ennek csak az az előnye, hogy gyorsan lehet vele végezni, kis energiaráfordítással. Annyival, amennyit talán megér. Rágógumi- és marketing-irodalom.

Akit meg nem érdekel a WWE, az... biztos nem is olvasta el ezt a bejegyzést, úgyhogy mindegy. Keresés nélkül nem fog belebotlani a könyvbe, én is csak véletlenül akadtam rá New Yorkban, a Barnes & Noble alagsorában, az egyik sarokban, a legalsó polcon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvdaralo.blog.hu/api/trackback/id/tr75423760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása